Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
nowa2014 napisał:
Hilton napisał:
nowa2014 napisał:

pierdolisz glupoty ze Az sie czytac nie chce

ja z mezem odrazu zaczelam prace w zawodzie, medycyna-warunek to jezyk norewski i angielski i autoryzacja dyplomu,

wiec nie pierdul o albanach, kubanczykach itp gdzie potrzebuja wizy

Jaka prace zaczelas? Rozpoczelas studia medyczne w wieku lat 12? Sudiowalas 6 lat, potem dwa lata stazu i jako dwudziestolatka z prawem do wykonywania zawodu wyszlas za maz i przyjechalas do Norwegii?
Nie rozsmieszaj mnie. Takie pierdoly to mozesz opowiadac kolezankom z domkow a nie mnie.
Juz po twoim sposobie wyslawiania sie widac, ze w zyciu zadnych studiow nie skonczylas, byc moze z ledwoscia gimnazjum i jakies liceum dolnych lotow.
Marzyc kazdy moze, wiec jestes rozgrzeszona.

chyba musialabym na glowe upasc zeby wpiywac prawdziwe dane tu na tym forum idiotko.
jak nie wierzysz ro zapraszam do : legesenter w oslo , a dokladny adres wysle w privie mendo[/quote]

Ja kolezance polecilabym kurs " mellommenneskelige relasjoner". Widac jest on w tym wypadku nizbedny niezaleznie od wykonywanego zawodu. Urojonego czy rzeczywistego
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1245 Postów
arek renegade
(renegade)
Maniak
Dorota zgubiłaś "e"...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(Juziokrowa)
Nowicjusz
Ja tam nie wiem. Mnie tam od pierwszego dnia uznali uprawnienia specjalisty od wszystkiego na budowie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Jeżeli chodzi o wprowadzanie ludzi w błąd, to jesteś mistrzynią w tej dziedzinie.
Nie dalej jak 3 tygodnie temu pisałaś, ze aby dostać skattekort, to najpierw trzeba mieć pozwolenie na pobyt z policji, co jest kompletną bzdurą.
A skoro nie wiesz jak sie te podstawowe sprawy załatwia, to oznacza to tylko tyle, ze sama tego nigdy nie załatwiałas. Zrobił to za ciebie twój chłopak. A ty, nawet gdybys posiadała jakikolwiek dyplom, to nie wiedziałabys gdzie go wysłać do autoryzacji.
Gulveterapeut to nie lekarz dziecino, a medycyna to nie doklejanie sztucznych rzęs czy paznokci.
W jednym z oddziałow legesenter pracuje moja koleżanka, ale nie będę pytać o polską lekarkę, bo być moze jakaś tam pracuje, ale z pewnością nie ty. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
983 Posty
Dorota Hansen
(HotLips)
Maniak
Juziokrowa napisał:
Ja tam nie wiem. Mnie tam od pierwszego dnia uznali uprawnienia specjalisty od wszystkiego na budowie.

Mnie natomiast nie zajelo duzo trudu uzyskanie autoryzacji, ze jestem wyjatkowo zdolna i unikatowo specjalna.
Zawodowo tez. A moze nawet bardziej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1633 Posty
Jan .
(WujekJanek)
Maniak
Cyska nie ma, lecz duch jego unosi sie nad forum...
Oj dziewczyny, dziewczyny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
368 Postów

(Prezydent_elekt)
Stały Bywalec
Lekarze z gramatyka problemy majo, sprztaczki za modelki robio, chlopstwo prawice wybiera a po cichu z rodzina chce emigrowac, antysemity sprawy cywilne wytaczajo, katoliki slowo boze wlasnym uznaniem zastepujo, piwo wodke wyparlo, robotniki sie nie myjo zamiast tego armanim z wizzera pachniec chcom.

Na co to idzie? Powiadajo, ze Toba na Sumatrze sie przebudzil, to i ciemnota glupieje.
Proletariat miast dzieci rodzic mysli, ze czytajac FB i YT rychlo w digitariat przejdzie.
Owe ludzie nie wiedzo, ze samo sranie do netu nie oznacza tworzenie wartosci dodanej, a wrzucenie fotki z dziubkiem czy zdjeci w kamizelce z rybom w rekach to nie przeksztalcanie danych wiec i do awansu daleko.
Pisanina tak nadeta, ze kazden tfurca dumny se swych wypocin, informacie tak odkrywcze, ze kopernikanski przewrot to przy tym art z "superexpresu"

To chyba trza by jakim licencjatem po szkole ze spojnikiem w nazwie byc co by bez wstydu takie glupoty plodzic.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów

(Juziokrowa)
Nowicjusz
Pochopna konkluzja. To sranie, jak to nazywasz duzo im daje. Daje reakcje jakiej sie spodziewaja z tej strony ktora te reakcje daje. A ze jest to niestety wiekszosc to juz inna sprawa. Dziubki sa na czasie, inaczej by ich nie bylo. Problem jest w argumencie. Na argument zrozumiany mozna odpowiedziec. Argument nierozumiany odbierany jest jako obelga i reakcja jest agresja (jmfr. cysiek - psychopata) Tak wiec, wszystko na swoim miejscu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Hilton napisał:
Elise napisał:
Hilton napisał:
W miedzyczasie mozesz juz szukac praktyk w domach starcow. Zaczniesz od karmienia i zmieniania pampersow. Niestety tak wyglada kariera nawet jesli jest sie kardiochirurgiem. Nie dopuszcza cie do "stolu" zanim mine 5 lat na tzw. przystosowanie.
Mam nadzieje, ze to tylko glupi zart.
To tak jakby inzynier budownictwa musial obowiazko najpierw 5 lat pracowac na budowie jako pomocnik majstra.

Spotkalam tu kilku lekarzy pochodzacych z innych krajow (Z Niemiec, Rosji) i jakos nikt z nich nie zaczynal od domu starcow i zmiany pampersow.

Nie, to nie jest glupi zart. Wlasnie na jednym z oddzialow sykehjemu gdzie pracuje moja przyjaciolka jest na "praktykach" kardiochirurg z Albanii. Chodzi na norweski i stara sie jak moze.
Nikt sie nie przyzna jak musial zaczynac w NO ukonczywszy medycyne w innym kraju.Ty tez spowiadasz sie ze wszystiego poznanym ludziom? Duze znaczenie ma rowniez, czy kandydat ktory ukonczyl medycyne w Polsce, czy Rosji byl wczesniej w Norwegii i chodzil tu do szkoly sredniej.
Byl tez lekarz z USA, jak sie dowiedzial, ze przez 5 lat nie moze robic tego co kocha i potrafi, to podziekowal i w Danii przyjeli go z otwartymi ramionami.
Inzynier budownictwa to nie lekarz.
Pozdrawiam.

No to mnie znajoma pani lekarz okłamała na pewno, jak mówiła że jak dostała pracę w Norwegii i czekała na wyjazd to uczyła się w PL norweskiego (kilka miesięcy, nie pamiętam dokładnie ile, ale bardzo krótko), przyjechała do NO po trzech miesiącach pobytu tutaj zaliczyła bergentest i zaczęła pracować jako lekarz tyle że pod okiem norweskiego lekarza, ze względu na "słabą" znajomość języka. Po roku jak już znała na tyle dobrze język to specjalizacja w szpitalu na takim samym stanowisku jak pracowała przed przyjazdem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Nie widzę związku i potrzeby cytowania historii tej kardiochirurg z Albanii.
Twoja pani doktor na pewno cię nie okłamała. Dokumenty do autoryzacji wysłała juz rok wcześniej, a potem intensywnie uczyła sie języka. Przyjechała i miała prace, tylko zapomniała dodać, ze jej mąż był tu wcześniej i jej po znajomosci wszystko załatwił.
Takie samo stanowisko, czyli jakie? Ordynator? Czy zwykły fastlege?
))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok